Fredag morgen kom meldingen mange har ventet på: DNO har fått betaling for råoljeleveranser til eksportmarkedet for august.

Kvitteringen sier at DNO nå får 46,53 millioner dollar brutto fra de kurdiske regionale myndighetene (KRG) for oljen fra stjernefeltet Tawke.

I tillegg får DNO 4,27 millioner dollar fra KRG for bruttoinntekter fra september, som en del av den nye fordringsavtalen.

Betalingsrykter sendte DNO i pluss

Torsdag ettermiddag like før børsslutt startet det rykter om at betalingen fra KRG var på vei. Det sendte DNO-aksjen oppover etter at den lenge hadde vaket i minus etter litt skuffende kvartalsresultater.

Eksporten gjennom oljerørledningen fra Kurdistan til havnebyen Ceyhan i Tyrkia har falt en del den siste tiden og lå ifølge TDN Finans på 312.000 fat om dagen torsdag. I en normalsituasjon ligger det på rundt 600.000 fat om dagen. Praktisk talt all eksporten fra irakisk Kurdistan går via rørledningen til Ceyhan.

Dette, i tillegg til økende spenning mellom irakiske og kurdiske regjeringsstyrker i området har ført til usikkerhet på om KRG vil være i stand til å betale de internasjonale oljeoperatørene.

DNO står for 75 prosent av driften på Tawke-lisensen som omfatter de to feltene Tawke og Peshkabir. Produksjonen var de to feltene har i år ligget på omtrent 100.000 fat med olje per dag. (Vilkår)

Treneren får 73 millioner kroner i året, spillerne får vitnemål. Idrettsmilliardene rår på USAs universiteter.
Idrettsmilliardene rår på amerikanske colleger og universiteter.
02:58
Publisert: