USAs energiinformasjonskontor (EIA) melder i sin ferske månedsrapport Short-Term Energy Outlook at amerikansk oljeproduksjon kan ventes å ligge på mer enn 10 millioner fat per dag i gjennomsnitt i 2018. Så mye olje har ikke USA produsert på 48 år.

De oppjusterte prognosene for oljeproduksjonen vil ifølge Bloomberg presse oljeprisen lavere enn tidligere estimert.

EIAs tidligere prognose var på 9,96 millioner fat per dag. 

– Høyere boreaktivitet i amerikanske skiferoljefelt. Spesielt feltene i Texas er den største bidragsyteren til vekst i oljeproduksjonen, sa fungerende direktør Howard Gruenspecht i EIA tirsdag, ifølge Bloomberg.

Oljeriggfest i USA

Amerikanske oljeselskaper har økt antall rigger i 20 uker på rad. Det er ifølge Bloomberg den lengste sammenhengende økningen på minst tre årtier. Amerikanske rigger har mer enn doblet seg det siste året, ifølge oljeselskapet Baker Hughes' riggtelling. 

Prisen på nordsjøoljen Brent Spot som er en referanse for oljehandel verden over er opp onsdag morgen og handles like over 50 dollar fatet. 

Prisoppgangen som satte inn tirsdag ettermiddag, stoppet opp da statistikk fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste en økning på 4,08 millioner fat i USAs lagre av bensin. 

Bloomberg skriver at det var ventet et sesongmessig trekk i bensinlagrene.

API rapporterte samtidig et fall i USAs oljelagre på 4,62 millioner fat i løpet av rapporteringsperioden 26. mai–2. juni.

– Markedet venter å se fallende lagre

– Dette er tiden for høy etterspørsel i USA, og markedet venter å se fallende lagre. Momentet er negativt. Det vedvarende temaet om økende produksjon, overskygger økningen i etterspørselen, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg. 

EIA presenterer onsdag ettermiddag de offisielle amerikanske lagertallene for uken frem til 2. juni. Estimater Bloomberg News har innhentet, viser at analytikere venter et fall i bensinlagrene på 50.000 fat og et fall i oljelagrene på 3,25 millioner fat.

De største olje- og containerhavnene i Midtøsten har forbudt all skipstrafikk til og fra Qatar, som ledd i en diplomatisk krise som rammer regionen, skriver nyhetstjenesten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: