Kongressen kommer antakelig til å gå inn for å heve landets forbud mot oljeeksport som en del av budsjett- og skatteforhandlinger.

Målet er at de nye lovene og budsjettene skal vedtas innen onsdag.

Det skriver Wall Street Journal lørdag, som viser til rådgivere fra både demokratene og republikanerne.

Budsjettforslag

Forhandlingene søker enighet om et budsjettforslag som er nødvendig for å hindre «government shutdown» etter at president Barack Obama signerte en budsjettforlengelse som varer én uke fredag.

Det å tillate oljeeksport skal imidlertid være en «nøkkelkomponent» i avtalen.

Kilder med kjennskap til en tentativ avtale advarte om at ingenting var endelig ennå, og at avtalens endelige form kan endre seg.

Som en del av avtalen det forhandles om, vil Kongressen oppheve forbudet og samtidig vedta tiltak for miljø- og fornybar energi.

Tiltakene inkluderer å forlenge skattefradrag for vind- og solenergi, samt å gi nye tillatelser til et bevaringsfond.

Ingen blokkade

Avisen skriver at avtalen i en slik form ikke vil blokkere noen av Obama-administrasjonens miljøbestemmelser. Disse har vært et hyppig mål for republikanerne.

Rådgivere for demokratene sier til avisen at alle disse forholdene må være oppfylt hvis de skal støtte heving av eksportforbudet.

Andre deler av tentative avtalen er fortsatt uklare, skriver avisen, og nevner spesielt et forslag om å gi skattefordeler til raffinerier i USA.

Pressesekretær Josh Earnest uttalte imidlertid fredag at president Obama fortsatt er motstander av at Kongressen skal fatte beslutninger om eksportforbudet.

 

Les også: Svenskene reiser hjem

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan

Oljeprisene faller videre

 

Se også:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.