Oljeprisene stiger tirsdag morgen moderat, etter å ha sluttet på sitt høyeste nivå på mer enn to uker mandag.

Til tross for oppgangen i morgentimene, ligger prisene på samme nivå som de gjorde da Oslo Børs stengte mandag.

Den positive tendensen i oljemarkedet skyldes at Saudi-Arabia og Russland natt til mandag kunngjorde at kuttene i oljeproduksjonen trolig blir videreført til og med første kvartal 2018, skriver The Wall Street Journal.

Prisen på nordsjøoljen Brent Spot er opp 0,32 prosent tirsdag morgen og handles for 51,93 dollar fatet.

Analytikere venter nye fall i oljelagrene

– Samarbeidet mellom verdens to største oljeprodusenter betyr at 50 dollar per fat er et sannsynlig gulv for prisene. Når prisene måtte falle ned på 40-tallet, vil du få se disse karene gjøre noe. Det er et helt spesielt samarbeid, sier Shawn Reynolds, porteføljeforvalter i VanEck Global Hard Assets Fund, til avisen.

Ifølge estimater Bloomberg News har innhentet, venter analytikere at oljelagrene i USA vil ha falt for sjette uke på rad, når statistikken frem til 12. mai offentliggjøres onsdag.

Det er ventet en reduksjon i oljelagrene på 2,75 millioner fat, og et fall i bensinlagrene på én million fat i forrige uke.

Møter motstand i USA, Libya og Nigeria

Vekst i USAs oljeproduksjon, økning i produksjonen i Libya, og tegn til økt fornyet vekst i produksjonen i Nigeria, kan bidra til problemer for Saudi-Arabias og Opecs strategi for å få oljemarkedet i balanse.

– Kommentarene fra Saudi-Arabia og Russland driver prisene oppover, men jeg er skeptisk til om oljeprisene vil stige til et nytt nivå. Amerikanske produsenter ventes å pumpe mer olje, og det vil hindre prisene i å stige, sier Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, til Bloomberg.

Slik handles oljen tirsdag morgen

Prisdifferansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 2 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 2,65 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er juni-kontrakten, handles tirsdag morgen for 49,00 dollar per fat, opp 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,01 dollar til 48,85 dollar per fat.

Til sammenligning ble kontrakten handlet for rundt 49,02 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Brent 1. posisjon, som er juli-kontrakten, omsettes tirsdag morgen for 51,97 dollar per fat, opp 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 99 cent til 51,82 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå Brent-kontrakten på rundt 51,97 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her overvåker NSM løsepengeviruset «WannaCry»
Det har ikke vært noen ny bølge med maskiner som er infisert av løsepengeviruset "WannaCry" mandag. Det forteller NSM som mandag åpnet dørene til sitt operasjonssenter i Oslo. De siste dagene har viruset spredt seg til minst 150 land.
01:19
Publisert: