Oljeprisene viser moderat nedgang onsdag morgen, etter å ha falt med rundt én dollar pr fat tirsdag.

Kontrakter i nordsjøoljen Brent handles for omtrent det samme som de gjorde da Oslo Børs stengte tirsdag.

Skifer kan motvirke Opec-kutt

Noe av bakgrunnen for svekkelsen er spekulasjoner om at økt skiferoljeproduksjon i USA vil motvirke Opecs første produksjonskutt på åtte år, skriver Bloomberg News.

USAs energiinformasjonskontor (EIA) økte tirsdag sitt anslag for amerikansk oljeproduksjon i år, samtidig som tallet på aktive borerigger i USA i forrige uke steg til sitt høyeste nivå siden januar.

-Muligheten for at amerikanske produsenter øker aktiviteten legger et lokk på prisene. Styrket dollar og økt tvil om Opecs evne til å etterleve sine kuttløfter, vil kunne bidra til nedgang i prisene, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Mange venter fortsatt at Opec vil jukse med de nye produksjonskvotene. Tirsdag pekte skeptikere på prognoser som gir en ny oppgang til produksjonsrekord i november, og på et større priskutt fra Saudi-Arabia til asiatiske kunder enn ventet, skriver The Wall Street Journal.

-En prisnedgang er ikke overraskende. Vi har alltid sagt at prisene vil stige på nyheten (om Opec-avtale), for så å svekkes inntil markedet finner bevis for kuttene, og så bevege seg oppover, sier Amrita Sen, sjefanalytiker i Energy Aspects i London, til avisen.

Brent-oljen fortsatt over 53 dollar

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 23 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 1,95 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles onsdag morgen for 50,61 dollar pr fat, ned 32 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 86 cent til 50,93 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 50,39 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er februar-kontrakten, handles onsdag morgen for 53,64 dollar pr fat, ned 29 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,01 dollar til 53,93 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 53,61 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Prisen på Brent-olje for spotlevering noteres i morgentimene til 53,58 dollar, ned 31 cent fra foregående handelsdag, da prisen falt 28 cent til 53,89 dollar pr fat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.