Det venezuelanske oljeselskapet PDVSAs inntekter fra oljeeksporten var ifjor på 72 milliarder dollar, en kraftig nedgang fra 121 milliarder dollar året før, heter det i selskapets årsrapport.

Venezuela er sterkt avhengig av sine olje- og gassreserver, og olje står for 96 prosent av landets eksportinntekter. Gjennomsnittsprisen på venezuelansk olje i 2015 var på 31 dollar fatet, mens den i 2014 var på 88 dollar.

De reduserte oljeinntektene er en sterkt medvirkende årsak til den økonomiske krisen som landet gjennomlever, med kraftig inflasjon, varemangel, opptøyer og plyndring av supermarkeder.

President Nicolás Maduro legger skylden for krisen på sammensvergelser på høyresiden, mens opposisjonen krever en folkeavstemning for å avsette presidenten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.