Rettelse: DN skrev i første versjon 184 milliarder, dette er ikke korrekt - det er 184 millioner.

- Selskapet mener at stenging av alle derivatposisjoner er til beste for sine aksjonærer, drevet av det utfordrende og uforutsigbare miljøet i dagens finansmarkeder, skriver Vistin Pharma i en børsmelding.

Investor Øystein Stray Spetalen eier 14 prosent av aksjene i selskapet gjennom Saga Tankers og fire prosent gjennom Ferncliff. Spetalen er også styremedlem i selskapet.

- Etter stengning av alle posisjonene er det totale tapet for Energy Trading-virksomheten cirka 184 millioner kroner, inkludert tidligere kommuniserte tap på ca. 60 millioner kroner, står det videre i meldingen.

I fjor januar meldte Vistin Pharma at de tapte over 100 millioner kroner på oljespekulasjoner.

- Stenging av alle gjenværende posisjoner er i tråd med strategien om å styre derivatkontraktene til beste for sine aksjonærer, slik det ble kommunisert i januar 2019, skriver legemiddelselskapet.

I samme melding kommer det også fram at intensjonen er å utbetale en del av den gjenværende kontantposisjonen fra Energy Trading-virksomheten til aksjonærene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.