Kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik i Wintershall Dea bekrefter overfor DN at leteboringen er avsluttet, og at boreriggen West Hercules søndag dro videre til neste oppdrag, som er å bore en CO2-brønn for Equinor sør for Troll-feltet.

Men han ønsker ikke å kommentere om det er gjort funn på Toutatis-feltet.

– Det er Oljedirektoratets oppgave å gå ut med resultatet, noe som sannsynligvis vil skje tirsdag eller onsdag. Før det kan jeg ikke kommentere noe rundt dette, sier Hjertvik.

Bellona reagerte tidligere i høst kraftig på tillatelsen Miljødirektoratet har gitt Wintershall Dea til å prøvebore etter olje like ved Trænarevet sør for Lofoten, på det såkalte Toutatis-feltet.

Brønnen er lokalisert i området Nordland V i Norskehavet. Korteste avstand til land er 54 km til Myken, en øygruppe i Rødøy kommune i Nordland. Trænarevet ligger åtte kilometer unna.

Bellona er lettet

Bellona-sjef Frederic Hauge er i dag lettet over signalene om at Toutatis-brønnen kan se ut til å ha vært tørr.

I en pressemelding skriver Hauge:

«Vi ser nå at riggen beveger seg sørover og ingen fakling av gass, som er normalt ved funn, er observert av fiskere vi har vært i kontakt med i området».

– Jeg er utrolig glad i dag. Jeg har gått den siste måneden med et bilde av plattformen på den ene siden og Lofoten på den andre, og det er bare så feil, sier Hauge til NTB.

– Nå må det bli stopp på tildeling av nye lisenser i dette området, sier han.

Kjetil Hjertvik i Wintershall Dea sier imidlertid at observasjonene til Hauge ikke nødvendigvis betyr at brønnen har vært tørr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.