Oslo Børs endte svakt opp torsdag. Hovedindeksen fikk verken drahjelp av oljepris eller amerikanske nøkkeltall.

DnB Nor kutter oljepris-forventningene
DnB Nor Markets har nedjustert sine oljeprisestimater for 2010 og 2012 til 78 dollar og 95 dollar pr fat fra henholdsvis 80 og 100 dollar pr fat, mens 2011-anslaget på 85 dollar pr fat blir holdt uendret, ifølge TDN Finans.

Nedjusteringene kommer som følge av et "softere" oljemarked med mer ledig kapasitet og høyere lagre enn ventet, fremgår det av en sektorrapport for olje- og gassmarkedet torsdag.

"Vi reduserer vårt prisanslag på brentolje i tredje kvartal fra 80 til 77 dollar pr fat, og for fjerde kvartal fra 84 til 82 dollar pr fat. Dette bør kun bli oppfattet som en tilpasning av prisnivået, fremfor en "bearish" handling. Vi tror med andre ord at fjerde kvartal blir sterkere enn tredje kvartal. Disse endringene fører til en mindre nedjustering av prisanslaget for 2010 fra 80 til 78 dollar pr fat", heter det i rapporten skrevet av analytikerne Torbjørn Kjus, Gudmund Halle Isfeldt og Espen Hennie.

Blant forhold som trekkes i negativ retning for oljeprisen i 2010 vises det til at raffinerimarginene fortsatt er under press, høye lagernivåer i OECD- landene og høy ledig kapasitet i OPEC-landene. Den mest signifikante positive driveren er finansielle aktører i oljemarkedet.

Endrer en rekke kursmål
Som følge av endrete oljeprisestimater gjør meglerhuset endringer kursmålene på flere oljeselskaper. Kjøpsanbefalingen på Statoil STL blir gjentatt, men kursmålet blir nedjustert fra 170 til 160 kroner. Statoil og Royal Dutch Shell er DnB Nor Markets toppvalg blant store europeiske oljeselskaper, mens Questerre QEC og Noreco NOR er deres foretrukne lete- og produksjonsselskapene, ifølge TDN Finans.

Statoil-aksjen endte opp 0,40 prosent torsdag, til 125,10 kroner aksjen.

Oljeprisen ned
Ved stengetid på Oslo Børs ble et fat Nordsjøolje med levering om en måned handlet til 79,04 dollar fatet, ned 0,38 dollar. Den amerikanske WTI-oljen med like lang leveringstid ble handlet til 75,75 dollar, ned 1,27 dollar fatet.

Skuffende nøkkeltall
De amerikanske børsene faller etter at en skuffende rapport fra industrien i Philadelphia-området. Kvartalsrapporten fra Fedex bidrar også til å skape en nervøs stemning på børsene.

Les: Fedex sender Wall Street sidelengs

Finansminister Timothy Geithner har talt til Kongressen om valutapolitikk, en tale som i stor grad handlet om den kinesiske valutaen.

Les: - Kina gjør som de vil

Ny sjef
Flyselskapet SAS faller etter nyheten om at Rickard Gustafson blir ny toppsjef i SAS. Han tiltrer senest i mars neste år.

Les mer: Han er den nye SAS-sjefen

SAS-aksjen SAS NOK var opp rundt 1,4 prosent ved åpning, men endte ned 0,45 prosent til 22,10 kroner.

Kraftig børsoppgang for Seabird
Seismikkselskapet Seabird Exploration SBX steg hele 15,56 prosent til 2,60kroner. Selskapet meldte i dag at det har utestedt et konvertibelt lån på 120 millioner kroner. Samtidig har selskapet mottatt et tilbud fra et banksyndikat om å restrukturere bankgjelden på 46,9 millioner dollar.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,12 prosent til 375,12 poeng. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4,5 milliarder kroner.

Les også: Forbereder gigantnotering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.