Direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management, som forvalter oljefondet sier at de har en nokså lav eksponering i Det europeiske stabiliseringsfondet (EFSF) og at det ikke er naturlig at de skal vekte seg opp med den profilen fondet ser ut til å ta.

Det sier Slyngstad til TDN Finans fredag.

- Vi har jo rundt 100 millioner euro i EFSF, som betyr at vi har en liten andel av fondet. En grunn til det er at vi ikke vet hvilken vei EFSF- fondet, som institusjon, vil utvikle seg, og om obligasjonene i fondet vil være likvide på sikt, sier Slyngstad.

Slyngstad sier at de nyeste planene for EFSF er at fondet skal gires slik at man får ”mer krutt for pengene”.

- I dag vet vi jo ikke hvordan det vil se ut, men i utgangspunktet er det noe vi vil se på, men som ikke er en naturlig del av vår obligasjonsportefølje fordi vi ønsker å ha enkle konstruksjoner og lån som ikke har for mye av den typen belåning, sier direktøren.

Angående nedskrivning av oljefondets beholdning i gresk gjeld sier Slyngstad at det var meningen det skulle komme en plan med detaljer i september, som ikke har kommet, og de vil ta en avgjørelse når dette kommer.

-Vi priser alle obligasjoner etter markedspriser, og prisene har allerede tatt høyde for at det blir betydelig nedskrivninger, og faktisk ligger noen priser under 50 prosent også, sier han.

Les også: - Situasjonen i Europa er selvsagt svært bekymringsfull (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.