Festmiddag med fri bar på luksushotell og artister fra Norge var blant ingrediensene da oljefondet åpnet lokalkontor i Singapore, skriver Dagens Næringsliv.

Åpningsseremonien med rundt 70 gjester fant sted på femstjernershotellet Fullerton.

Totalt 18 personer fra Norges Bank og Finansdepartementet fløy inn til åpningen, med finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap), sentralbanksjef Svein Gjedrem og departementsråd Tore Eriksen i spissen. I tillegg stilte oljefondsjef Yngve Slyngstad med omtrent like mange deltagere fra ledergruppen, som det var ansatte på lokalkontoret.

Fløy omveier til Singapore
Det store oppmøtet fra toppledelsen i Norges Bank, gjorde at sentralbanksjefen, oljefondsjefen og resten av ledelsen i oljefondet måtte fordele seg på ulike fly, og i enkelte tilfeller fly omveier, av hensyn til sikkerhetsrisikoen. Flybillettene kostet opptil 50.000 kroner per person. De ansatte får fly på businessklasse mellom kontinentene, men må forøvrig følge statens reiseregulativ, har DN tidligere fått opplyst.

Passende, mener Norges Bank om regningen som kom på nesten to millioner kroner.

- Vi representerte den norske stat i et annet land. Når man representerer i utlandet, er det viktig å gjøre det på en måte som oppleves som passende i vertslandet, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie til DN.

Oljefondet åpnet i sommer sitt fjerde utekontor. Fra lokalene i Singapores finansdistrikt skal en håndfull medarbeidere jakte gevinst i en av verdens hurtigst voksende regioner.

Les også: Milliarder i honorarer til ingen nytte

<b>Oljefondets kontrollører fikk hemmelig bonus</b>

<b>- Vi har bevist at vi kan skakkjøre økonomien</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.