Det norske Oljefondet, som forvaltes av Norges Bank Investment Management (NBIM) ønsket ikke den forestående fusjonen mellom bilprodusentene Fiat og Chrysler, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dagens etter generalforsamlingen godkjente fusjonen offentliggjorde NBIM på sine nettsider at man hadde stemt imot.

Det eneste som kan stoppe den er at nok aksjonærer bruker sin rett til vekslet inn aksjene mot kontanter.

På spørsmål fra Reuters om NBIM vil benytte seg av denne muligheten avviste en talsperson for Oljefondet å svare ettersom NBIM aldri kommenterer konkrete investeringer eller selskaper.

Endret eierandel

PÅ generalforsamlingen 1. august var NBIM oppført med en eierandel på 2,15 prosent, skriver Reutesr og viser til det oppleste referatet på møtet. Imidlertid viser en utskrift fra det italienske finanstilsynet Consob at Oljefondet den 31. juli, altså dagen før møtet, hadde en eierandel på 1,338 prosent.

Allerede i januar ble det kjent at Fiat og Chrysler planla å fusjonere. I forkant av generalforsamlingen forrige uke hadde styret allerede godkjent fusjonsplanene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.