Det er høy slipsfaktor i ledergruppen i verdens største statlige investeringsfond. Ingen av de åtte som sitter der er kvinner.

Lenger ned i organisasjonen er det noe bedre, men langt fra jevn fordeling, skriver Klassekampen. 27 prosent av de ansatte i Norges Bank Investment Management (NBIM) er kvinner. På ledernivå er det 22 prosent kvinner blant dem som forvalter Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet.

Tallene kommer fra årsrapporten som nylig ble lagt fram og samsvarer ikke umiddelbart med verdigrunnlaget der det påpekes at NBIM «tror på like muligheter for menn og kvinner».

- En utfordring

Kommunikasjonssjef Thomas Sevang sier et større mangfold ville vært et gode for fondet.

– Det er et gode med et diversifisert arbeidsmiljø på så mange variabler som mulig, sier han og legger til at de jobber med å bedre kjønnsbalansen. Samtidig påpeker han at oljefondet alltid velger de beste kandidatene, uansett kjønn.

– Det er generelt en utfordring å tiltrekke seg kvinner i finansnæringen, men dette er et område vi har hatt fokus på lenge, sier Sevang og sier kvinneandelen i ledende stillinger har økt de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene på DN Investor