- Vi må tilpasse organiasjonen til at fondet vokser og at vi skal fortsette å utføre mandatet på en god måte.

Det sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Norges Bank Investment Management (NBIM), som styrer det norske oljefondet.

NBIM skal nemlig økte antall ansatte med over 50 prosent de neste tre årene, fra dagens 386 til 600. Det kommer frem i oljefondets strategiplan for 2014 til 2016 som ble lagt frem i dag.

- Dette handler også om at vi skal ha en betydelig økning på eiendomssiden, sier Sevang.

Massiv eiendomssatsing

I strategiplanen forteller NBIM at eiendomsinvesteringene skal økes til fem prosent av fondets verdi, som i dag har en markedsverdi på drøyt 5400 milliarder kroner. Det betyr eiendomsinvesteringer på minst 270 milliarder kroner etter dagens verdi.

I rapporten heter det at NBIM "har som mål å bygge en global, men konsentrert, eiendomsportefølje. Strategien er å sentrere investeringene på et begrenset antall store, globale byer". I USA vil investeringene skje i New York, Washington D.C., Boston og San Francisco. I Europa vil NBIM begynne å se etter enkeltinvesteringer utenfor London og Paris, der fondet allerede har kjøpt eiendommer.

I løpet av strategiperioden vil fondet også vurdere å utvide eiendomsinvesteringene til byer utenfor Europa og USA.

Ansetter utenfor Norge

I dag har NBIM ansatte i Oslo, New York, London, Singapore og Shanghai. Mesteparten av nyansettelsene vil skje utenfor Norge, forteller Sevang.

- En stor del vil være i utlandet. Det handler om å være nær de investeringene vi gjør og markedene vi investerer i, med erfaring og kunnskap derfra. Det ligger ikke noe begrensning i nasjonalitet her, vi vil ha både norske og utenlandske ansatte, sier han.

Ifølge strategien skal halvparten av de ansatte i NBIM befinne seg utenfor Norge i 2016.

- Vi ser etter talentfulle, veldig dyktige mennesker med integritet, som kan være kreative lagspillere. Vi bygger på den organisasjonen vi har i dag, der vi har en eiendomsavdeling med høy kompetanse, sier Sevang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.