Statens pensjonsfond utland (oljefondet) vokse med 72 milliarder kroner i årets første kvartal, viser kvartalsrapporten onsdag.

Fondets investeringer ga en avkastning på 78 milliarder kroner, eller 1,7 prosent, viser rapporten.

Samtidig førte en sterkere krone førte til at fondets verdi, målt i norske kroner, ble redusert med 47 milliarder kroner, mens det ble tilført 41 milliarder kroner til fondet.

Fondets markedsverdi var dermed 5.110 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, mot  5.038 milliarder kroner ved utgangen av forrige kvartal.

Lavt rentenivå

Avkastningen på 1,7 prosent beskrives som «moderat».

- Alle aktivaklasser bidro positivt til avkastningen, og det var små forskjeller mellom dem, sier leder for NBIM, Yngve Slyngstad, i en kommentar.

Mens renteinvesteringene fikk en avkastning på 2,0 prosent, var avkastningen på fondets aksjeinvesteringer på 1,5 prosent.

Samlet var resultatet 0,01 prosentpoeng høyere enn avkastningen på fondets referanseindekser for aksjer og rente.

- Avkastningen ble positivt påvirket av et lavere rentenivå i hovedmarkedene fondet er investert i, opplyser Slyngstad.

Investeringer i fast eiendom fikk en avkastning på 2,0 prosent.

- Vi har hatt en økning i vår investering i eiendom i USA gjennom samarbeidet med MetLife og Prologis, sier oljefondsjefen.

Viser til årlig avkastning

Fondet var investert med 61,1 prosent i aksjer, 37,7 prosent i rentepapirer og 1,2 prosent i eiendom ved utgangen av kvartalet.

- De siste kvartalene har vært gode for fondets avkastning med en årlitg avkastning på 11,8 prosent det siste året, sa Slyngstad, da han presenterte rapporten onsdag formiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.