Blackrock Financial Management er verdens største forvaltningsselskap, og forvalter til sammen 4.590 milliarder dollar. Det tilsvarer 28.474 milliarder norske kroner.

Oljefondet eier nesten syv prosent av det private, børsnoterte selskapet. Det er en unormalt høy eierpost for Oljefondet.

Blackrock har det siste året vist seg å være en lønnsom investering, og viser til vekst både i omsetning, inntekter og nettoresultat.

I fjor kunne Blackrock vise en justert inntjening per aksje på 4,15 dollar i andre kvartal. Onsdagens kvartalsapport viser at dette har økt til 4,89 dollar per aksje for andre kvartal i år. Det tilsvarer en økning på 18 prosent. 

Forvaltningsselskapet omsatte for 2,78 milliarder dollar i andre kvartal i år, som tilsvarer 17,23 milliarder kroner. Det er høyere enn fjorårets omsetning på 2,48 milliarder dollar i andre kvartal, som tilsvarer 15,37 milliarder kroner.

Både driftsinntektene og nettoresultatet til Blackrock i andre kvartal i år økte mot fjoråret. Selskapet dro inn 1,12 milliarder dollar, eller 6,94 milliarder kroner i driftsinntekter. Selskapet sitter igjen med 808 millioner dollar i nettoinntekter, ganske nøyaktig fem milliarder kroner.

Blackrock

 

Les også på DN.no:

Apple og IBM begraver stridsøksene

Skatteetaten frafaller Transocean-søksmål (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.