Venstre, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti mener oljefondet må slutte med investeringer i skatteparadiser. Men med 26 av 169 seter på Stortinget er de tre partiene langt unna flertall.

– I dag plasserer vi sparepengene våre i verdens røverstater, og dermed bidrar vi til økt fattigdom og mer kriminalitet globalt. Trekker vi oljefondet ut av skatteparadiser, har det en helt konkret effekt for en mer rettferdig verden, sier SVs finanspolitiske talsmann Snorre Valen til Aftenposten.

Det er i en innstilling fra finanskomiteen at de tre partiene foreslår tiltaket.

Men Venstre, Sp og SV har til sammen kun 26 av de 169 stortingsplassene, og får ikke støtte fra de andre partiene. Verken Kristelig Folkepartis finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen eller Ap-representant Torstein Tvedt Solberg i finanskomiteen støtter forslaget.

 I Høyre er det heller ingen oppslutning rundt den foreslåtte endringen, opplyser finanspolitisk talsmann Svein Flåtten.

Ifølge en oversikt i Dagens Næringsliv i mars i år har oljefondet plassert 145 milliarder kroner i skatteparadiser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.