Fremtiden i våre hender (FIVH) har hentet tallene fra årsrapporten til Statens pensjonsfond utland, på folkemunne kjent som oljefondet, skriver Dagsavisen.

– Fornybarrevolusjonen fortsetter, konstaterer Arild Hermstad, leder i FIVH.

Likevel er det fortsatt et stort sprik i hvordan Norges oljeformue investeres.

Mens fondets ti største investeringer i oljeselskaper var verdt drøyt 130 milliarder kroner ved årsskiftet, var det tilsvarende tallet for de ti største fornybarinvesteringene snaut 10 milliarder.

- Ingen garanti

I et tøft år for oljebransjen har det første tallet krympet betraktelig gjennom 2015, mens fornybarinvesteringene ble mer enn doblet i verdi i løpet av året som gikk.

– Det er ingen tvil om at fornybarselskapene var børsvinnerne i fjor, noe de ikke alltid har vært. Vi har heller ingen garanti for at de vil være børsvinnere til evig tid, sier Hermstad.

Han anbefaler likevel større investeringer i slike selskaper. I fornybarporteføljen finner vi blant annet den amerikansk solcelleprodusenten First Solar og danske Vestas Wind Systems, en av verdens største produsenter av vindturbiner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Mennene regjerer i oljefondet


- Egentlig er det nesten ufattelig

Følg markedene på DN Investor