Tirsdag slapp Nestlé, verdens største matselskap, sin kvartalsrapport.

Selskapet hadde en salgsvekst på 4,2 prosent i første kvartal, noe som er den svakeste veksten siden 2009, skriver Bloomberg. Dette tallet er renset for valutaeffekter, oppkjøp og salg av virksomheter.

Nestlé-eksponering

Nestlé er den desidert største aksjeinvesteringen til Statens Pensjonsfond Utland, populært kalt oljefondet. Fondet hadde aksjer i selskapet for 39,27 milliarder kroner ved årets inngang.

Det er over 10 milliarder kroner mer enn det neste selskapet på listen, som er oljeselskapet Shell.

.

Fallende inntekter

Nestlés salgsinntekter falt 5,1 prosent til 20,8 milliarder sveitsiske franc, tilsvarende 141,6 milliarder kroner, i første kvartal 2014, blant annet som følge av «betydelige» valutasvingninger, opplyser selskapet. Nestlé peker blant annet på at den sveitsiske franc er styrket.

Selskapet venter et bedre resultat i andre halvår enn i første med en organisk inntektsvekst på fem prosent og bedrede marginer og bedre resultat per aksje i konstant valuta og kapitaleffektivitet.

Konsernsjef Paul Bulcke i Nestlé venter at styrkingen av francen vil ha en negativ innvirkning på rapporterte salgsinntekter.

Selskapet rapporterer ikke resultat i første kvartal.

 

 

LES OGSÅ:

Taktikken som sikret rekordkontrakten

- Mer enn dobbelt så stor som ventet

Statoil-topp: - Business as usual i Russland

Eurosonen leverer handelsoverskudd som ventet  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.