Statens pensjonsfond utland er den fjerde største aksjonæren i Volkswagen, som i fjor høst innrømmet å ha installert en programvare som fører til kunstig lave utslippstall for 11 millioner dieselbiler.

Oljefondet stemte imot å forfremme finansdirektør Hans Dieter Pötsch til representantskapets leder. I tillegg stemte de imot alle tolv som er nåværende og tidligere ledere, deriblant Volkswagen-sjefer Matthias Müller og Martin Winterkorn, og alle representantskapets medlemmer.

Støtter søksmål

De ber også om en gransking for å finne ut hva ledelsen visste om utslippsskandalen, og støtter søksmål mot Volkswagen fremmet av advokatselskapet Quinn Emanuel på vegne av California State Teachers' Retirement System og andre investorer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.