21. konsesjonsrunde som ble offentliggjort fredag viser at en lang rekke av de nye aktørene på norsk sokkel har fått tilbud om lisenser. OMV, Concedo, Faroe Petroleum, Rocksource, Spring Energy og Edison International er blant vinnerselskapene. Derimot glimrer mange av de internasjonale oljekjempene med sitt fravær. Av de i alt åtte oljeselskapene som opererer felt i drift på norsk sokkel, er det bare Statoil, ConocoPhillips og GdF Suez som fikk lisensandeler i 21. konsesjonsrunde, skriver Petro.no.

Internasjonale giganter som BP, Total, Shell og Talisman søkte ikke om en eneste lisens i den store konsesjonsrunden. I tillegg sitter Marathon tomhendt tilbake fordi de tross søknad ikke ble tildelt noe.

- BP har gjort en vurdering av områdene som er tilbudt i 21. konsesjonsrunde, og valgt ikke å søke - av hensyn til alt det andre vi har å gjøre, sier kommunikasjonsdirektør i BP Norge, Olav Fjellså, til Petro.no.

- Total har helt klart langsiktige ambisjoner om ny aktivitet på norsk sokkel, men vi foretok en vurdering av det utlyste arealet og valgte å avstå fra å søke, sier Leif Harald Halvorsen, pressetalsmann for Total i Norge, til nettavisen.

Norske Shell opplyser at de trakk sin søknad om areal rundt Dalsnuten etter negativt leteresultat.

<b>Sikret gullblokker ved Skrugard</b>

<b>- Konstaterer at Statoil får mest</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.