JP Morgans tidlige estimater indikerer at oljeselskapene vil kutte driftsinvesteringene (capex) med 5,1 prosent i 2015, men mener det er mulighet for at investeringsnivået kan falle rundt 15 prosent, ifølge en oppdatering mandag.

I en JP Morgan-utført undersøkelse av de midlertidige 2015 capex-budsjettene til 73 oljeselskaper, konkluderes det at både nasjonale, internasjonale og uavhengige aktører planlegger dypere kutt enn tidligere.

Det er resultatet fra denne undersøkelsen som indikerer et kutt over hele bransjen på 5,1 prosent. JP Morgan-analytikerne advarer imidlertid om at det er tidlige dager, og at de venter at kuttene vil bli enda dypere enn dette, kanskje så mye som 15 prosent.

Samtidig som aktivitetsnivået reduseres og deflasjonspresset bygger seg opp, forblir utsiktene til oljeservicesegmentet fortsatt «veldig utfordrende», ifølge JP Morgan, som tror dette kan føre til ytterligere konsolidering av bransjen.

JP Morgan-analytikerne ser ytterligere nedside i seismikkbransjen, og viser særlig til Petroleum Geo-Services hvor meglerhuset har «underweight»-anbefaling, samt TGS-Nopec og CGG som har nøytral-anbefaling.

Les også:
Oljeknøtt gruses etter krisemelding
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.