Statoil melder fredag ettermiddag at selskapet kansellerer  kontrakten for boreriggen Stena Carron som ligger utenfor kysten av Angola.

- De første brønnresultatene fra området har vært skuffende, og selv om Statoil ser gjenværende prospektivitet i bassenget og i Statoils blokker, så er det behov for mer tid til å vurdere brønnresultatene og modne fram nye prospekter før det tas en beslutning om framtidig aktivitet, opplyses det i en melding på Statoils hjemmeside.

Kontrakten kanselleres etter at Statoil har oppfylt arbeidsforpliktelsene for blokk 38 og 39 i Kwanza-bassenget, der Statoil er operatør.

Riggkontrakten opphører med virkning fra  21. november i år.

Slår inn i fjerdekvartalstallene

Kostnadene ved å kansellere operasjonene og tilhørende tjenestene føres som en utgift på 350 millioner dollar i regnskapet for fjerde kvartal. tillegg forventes en nedskrivning av signaturbonus i blokk 38. Jacaré-brønnen i blokk 38 oker nå plugget og forlatt, opplyser Statoil.

Deltar i åtte brønner

De første to pre-salt-brønnene med Statoil som operatør, Dilolo og Jacaré, ble boret sikkert og svært effektivt. Disse to brønnene oppfylte også forpliktelsene på disse to blokkene. Jacaré-brønnen i blokk 38 oker nå plugget og forlatt.

Statoil deltar i åtte forpliktelsesbrønner i til sammen fem blokker i Kwanza-bassenget. Hittil er fire brønner fullført, mens boring av en brønn pågår i blokk 40, der Total er operatør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.