Oljeselskapet ConocoPhillips ser driftsinvesteringer (capex) på 7,7 milliarder dollar i 2016. Dette representerer en nedgang på 25 prosent fra ventet nivå i 2015 og 55 prosent lavere enn i 2014.

Det opplyses i en melding fra selskapet torsdag.

Fordelt på kategori ventes 3,0 milliarder å gå til utviklingsboreprogrammer og 2,1 milliarder dollar til store prosjekter.

1,4 milliarder dollar ventes investert i lete- og avgrensnings-aktiviteter og 1,2 milliarder dollar i vedlikehold og generelle selskapsutgifter.

Om lag 1,3 milliarder dollar er allokert til Europa, en reduksjon på 15 prosent sammenlignet med ventet nivå for 2015.

Mindre boring

Reduksjonen i investeringene i Europa er først og fremst et resultat av redusert konvensjonell boring og lavere utgifter til større prosjekter i hele regionen.

Investeringene i 2016 vil fokusere på store prosjekter i hele regionen, utviklingsboring i Ekofisk-området og vedlikehold av installasjoner, fremgår det.

- Driftsplanen for 2016 reflekterer dagens miljø, som fortsatt er utfordrende, sier styreleder og konsernsjef Ryan Lance ConocoPhillips i meldingen.

Nytt nivå

Tiltak selskapet har fattet, kombinert med sterk balanse, gir mulighet til å opprettholde et «overbevisende utbytte» og lukke gapet til kontantstrømnøytralitet over et vidt spenn av oljepriser, fremgår det.

Justert for volumer fra eiendeler som er solgt er produksjonsguidingen for 2015 på 1,515 til 1,525 millioner fat oljeekvivalenter per dag.

Fra dette nye nivået venter selskapet å øke organisk produksjon med én til tre prosent i 2016.
 

Les også: Traaseth mener hun ikke skrev om varsling

Han håper på klimafiasko i Paris

Kronen styrkes etter inflasjonstall

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld:

- For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld
Styreleder i Gasellevinner Ståle Kyllingstad mener prisen gir en boost til bedriften.
01:57
Publisert: