Kinesiske myndigheters forhold til Norge falt øyeblikkelig til frysepunktet da Nobelkomiteen ga fredsprisen til den omstridte menneskerettsaktivisten Liu Xiaobo i 2010.

Men det stopper ikke det statseide kinesiske selskapet Cnooc fra å være interessert i å lete etter olje på norsk sokkel. 

Det statlige oljeselskapet er nå interessert i å kjøpe seismiske data fra den norske delen av Barentshavet, går det frem av et brev Cnooc har sendt Oljedirektoratet og som nyhetsbyrået Bloomberg har fått tak i.

Etter at striden med Russland om hvor delelinjen skulle gå ble avklart ifjor, har Oljedirektoratet samlet inn seismiske data i de urørte områdene mot Russlands grense sørøst i Barentshavet. 

Planen er å tildele oljeselskaper leterettigheter i dette området i den 23. konsesjonsrunden i 2016. Det er havbunnsinformasjon i forbindelse med denne konsesjonsrunden kinesiske Cnooc sammen med oljeselskapet Nexen nå viser interesse for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.