Robert Kaluza var sjef om bord på oljeriggen da en voldsom eksplosjon førte til at elleve personer mistet livet og millioner av liter olje lekket ut i Mexicogolfen.

Kaluza sto tiltalt for brudd på amerikansk forurensningslovgivning som følge av skadene oljen påførte strendene og livet langs kysten.

Aktoratet framholt at Kaluza hadde handlet grovt uaktsomt da han leste av en trykktest feil. Denne ville ha advart om at olje og gass i de undersjøiske lagrene var i ferd med å stige opp i riggens systemer.

Kaluzas forsvarere hevdet derimot at det var svikt i flere av sikkerhetssystemene som førte til ulykken.

En jury i New Orleans valgte å frifinne ham, i det som var påtalemyndighetens siste sjanse til å få fengslet noen for ulykken.

Kaluza er tidligere frikjent for tiltale om uaktsomt drap på de elleve som mistet livet i ulykken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kjempebot til BP etter Deepwater Horizon

Oljefondet saksøker BP etter milliardtap  (2014)

Følg markedene på DN Investor