Rosneft kunngjorde funnet lørdag, skriver Financial Times.

Ifølge Rosneft-sjef Igor Setsjin, som har tette forbindelser til president Vladimir Putin, inneholder funnet over 100 millioner tonn olje og 338 milliarder kubikkmeter gass.

Oljeletingen i Arktis har fått skarp kritikk av miljøorganisasjoner, som sier et utslipp her vil få katastrofale konsekvenser for miljøet.

Rammet av sanksjoner

Samarbeidsprosjektet er blitt svært komplisert den siste tiden som følge av USAs sanksjoner mot Russland. Prosjektet beskrives som et av Exxon Mobils mest lovende investeringer. Men det amerikanske oljeselskapet Mobile må avvikle oljeletingen i det russiske Karahavet på grunn av de amerikanske sanksjonene.

Exxon Mobil kunngjorde fredag kveld at de vil trappe ned operasjonen til oljeriggen West Alpha.

Denne Seadrill-riggen må stoppe alt arbeid innen 14 dager  

Selskapet skal imidlertid ha fått en utsettelse ut over fristen på 14 dager som USAs myndigheter har gitt amerikanske selskaper på å avvikle aktiviteter som omfattes av sanksjonene. Fristen var opprinnelig satt til 26. september.

– Etter den korte utsettelsen er det ikke mulig å fornye lisensen, og det er ikke tillatt med videre arbeid, sier en talsmann for Exxon Mobil til Reuters. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.