Suhail Mazrouei, energiminister i De forente arabiske emirater (UAE), sier at Opec ikke vil sammenkalle til noe ekstraordinært møte med mindre det skjer noe dramatisk i oljemarkedet.

Det skriver The Wall Street Journal tirsdag.

Mazrouei fremholder at et produksjonskutt fra Opecs side nå, kun ville innebære en midlertidig stans i oljeprisfallet.

- Jeg synes personlig at det er prematurt med noe møte. Vi har ikke engang begynt på 2015. Vi har tidligere sagt at vi må være tålmodige, og at vi ikke sikter oss inn mot noen bestemt pris, sa Mazrouei til reportere under en energikonferanse i Doha mandag.

De fleste Opec-medlemsland trenger priser på rundt 100 dollar per fat eller mer, for å opprettholde balansen i sine statsbudsjetter.

- Det er ikke rettferdig, og gir ingen fornuft, at enkelte skal redusere sin produksjon, og at andre dermed nyter godt av høyere priser - fordi det betyr at jeg subsidierer dette, og det er ikke fornuftig i noe marked, sier UEAs energiminister.

Suhail Mazrouei sier at høykostprodusenter som USA bør innta rollen som svingprodusenter i oljemarkedet, fremfor Opec-medlemmer.

Les også:
- Ikke lenger i stand til å håndtere overskuddssituasjonen

Kjos selger med millionrabatt
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.