Det vil være «vanskelig, om ikke umulig» for Opec og Saudi-Arabia å kutte i oljeproduksjonen.

Det sier Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi ifølge Bloomberg News torsdag.

Han mener også at det er oppbremsingen i den globale økonomiske veksten som har ført til fallet i oljeprisen, samtidig som økt produksjon fra høykostnadsregioner opgså har spilt en rolle.

Som tidligere, fremholder Naimi at det er produksjonen utenfor Opec som har økt, samtidig som han erkjenner at nedgangen i etterspørselen har vært større enn ventet.

Den saudi-arabiske oljeministeren omtaler situasjonen i oljemarkedet som et «problem», men understreker at han venter den er midlertidig.

Naimi sier også at Opec søkte samarbeid med land utenfor kartellet, men at det ikke førte frem, og legger til at Saudi-Arabias økonomi er solid og kan motstå «midlertidige svingninger», samtidig som det understrekes at landet har store finansielle reserver.

Les også:
- Ikke Russlands feil at økonomien er i vansker  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.