Oljepriskontraktene stiger onsdag morgen på forventninger om økt drivstoffetterspørsel etter at en lagerrapport tirsdag kveld viste fall i lagrene.

Tirsdag falt oljeprisene, noe MarketWatch forklarer med et dempet energisektor-sentiment på Wall Street samt en styrkning av dollaren.

Ukentlige tall fra American Petroleum Institute viste at de amerikanske oljelagrene falt med 3,2 millioner fat i forrige uke til 343,5 millioner fat. Bensinlagrene falt samtidig 2,8 millioner fat til 206,9 millioner fat.

Nye lagertall
Onsdag ettermiddag norsk tid offentliggjøres Det amerikanske energidepartementets lagertall og ifølge Bloomberg News ventes både råolje- og bensinlagrene å vise et trekk i forrige uke.

-Den bredere økonomien viser tegn til at den er i fred med å snu. Er API- tallene en indikasjon på DOE-tallene i dag, kan de tolkes som støttende, sier råvareanalytiker Toby Hassall i Commodity Warrants Australia til Bloomberg News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, er opp 0,40 dollar onsdag morgen til 68,13 dollar etter å ha sluttet ned 1,92 dollar til 67,73 dollar dagen før.
  • Brent spot sluttet på 67,65 dollar fatet tirsdag, sammenlignet med 68,87 dollar handledagen før.
  • WTI-oktoberkontrakten, som er frontkontrakten, er opp 0,45 dollar til 68,50 dollar onsdag morgen etter å ha sluttet ned 1,91 dollar til 68,05 dollar fatet handledagen før. I 17:30-tiden, da Oslo Børs stengte, var kontrakten notert til rundt 68,70 dollar pr fat.