Prisene på oljekontrakter er noe høyere fredag morgen, etter å ha falt kraftig i kjølvannet av en solid oppgang torsdag.

Til tross for fredagens oppgang, ligger prisene på nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate mellom én og halvannen dollar lavere enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.

Torsdag var prisene i kraftig oppgang, men endte lavere som følge av svakere amerikanske industriproduksjonstall og redusert trussel for oljeinstallasjoner fra orkanen Joaquin, skriver The Wall Street Journal.

Klart fall

Markit Economics' innkjøpssjefindeks (PMI) for industriproduksjonen i USA ble torsdag revidert til 53,1. Dette er i seg selv en indikasjon på fremgang, men det er ifølge Markit en av de svakeste noteringene de seneste to årene.

- Klart fall i aksjer, klart fall i dollar og klart fall i råvarer. Nedsalget virker bredere, mer overordnet og mer i takt på tvers av kapitalmarkeder, sier John Saucer, analysedirektør i Mobius Risk Group i Houston, til avisen.

Jobbtall

Bloomberg News skriver at oppgangen fredag tilskrives forventninger om at sysselsettingstallene fra USA vil vise fremgang i arbeidsmarkedet, samt tegn til at Kinas økonomi stabiliseres.

- Forventninger om bedre sysselsettingstall i USA indikerer fremgang, og dette er positivt for olje. Økende spenning mellom Russland og USA, idet Russland gjennomfører luftangrep i Syria, legger også et oppadgående press på oljeprisene, sier Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, til nyhetstjenesten.

Noe høyere pris

Prisdifferansen mellom Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 24 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 2,82 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er november-kontrakten, noteres til 45,24 dollar pr fat fredag morgen, opp 50 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 35 cent til 44,74 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte torsdag, lå WTI-prisen på om lag 46,44 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, handles for 48,06 dollar pr fat fredag morgen, opp 37 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 68 cent til 47,69 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 49,52 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs torsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres fredag morgen til 48,01 dollar pr fat, ned 2 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble svekket med 38 cent til 48,03 dollar pr fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Tidenes kapitalflukt i fremvoksende land

Blandet stemning på børsene i Asia

Ap lover skattekutt for bedrifter

Se DNTV: Trump lover å sende syrerne hjem

Trump lover å sende syrerne hjem
Den republikanske presidentkandidaten har lite til overs for syriske flyktninger, og han har ingen problemer med å la folket få vite det.
01:20
Publisert: