Prisene på oljekontrakter er tirsdag morgen styrket med vel en halv dollar, etter at Brexit-avstemningen i Storbritannia utløste det største prisfallet for to sammenhengende dager siden februar.

Prisen på nordsjøolje er om lag en kvart dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Den moderate oppgangen kommer i påvente av ukentlige amerikanske oljelagertall, som ifølge analytikere ventes å vise reduksjon for sjette uke på rad onsdag - denne gang med 2,5 millioner fat, skriver Bloomberg News.

Nyhetstjenesten fremholder at britiske pund er noe sterkere etter et rekordstort fall de to dagene etter kunngjøringen av resultatet av folkeavstemningen.

Nigerias petroleumsminister Emmanuel Ibe Kachikwu sa mandag at myndighetene har avtalt en våpenhvile med opprørere som har sabotert oljeinfrastruktur og svekket landets oljeproduksjon.

For få dager siden var Nigerias oljeproduksjon på 1,8-1,9 millioner fat per dag, og Kachikwu sier at produksjonen kan økes til 2,2 millioner fat per dag inne utgangen av juli, hvis nødvendige reparasjoner på rørledninger blir gjennomført.

- Fundamentale oljefaktorer vil måtte slite for å få noen stor innflytelse på prisutviklingen, gitt den volatiliteten som er i markedet. Olje er fortsatt over 45 dollar, og markedet beveger seg i stigende grad i retning av balanse. Lagertallene vil denne uken bli studert for å finne en retning, sier Angus Nicholson, analytiker i IG i Melbourne, til Bloomberg News.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet falt 3 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 85 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i august handles for 46,92 dollar per fat tirsdag morgen, opp 59 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,31 dollar til 46,33 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på 46,67 dollar per fat.

Nordsjøolje bren for levering i august handles for 47,77 dollar per fat tirsdag morgen, opp 61 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,25 dollar til 47,16 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 47,51 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent Spot for umiddelbar levering er styrket med 30 cent per fat fra mandag, da prisen falt 1,03 dollar til 47,38 dollar.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Bransjen tror oljekutt gir prisoppgang i 2017

Franske politikere vil vrake engelsk som EU-språk

Brexit-nerver på Asias børser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert: