Prisene på oljekontrakter faller torsdag morgen for sjette dag på rad, og ligger over 80 cent lavere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.

Noe av bakgrunnen for svekkelsen er at oljelagrene i USA falt mindre enn ventet i forrige uke, og at det er tegn til at internasjonale forstyrrelser i oljeforsyningen er i ferd med å svekkes, skriver Bloomberg News.

Oljeproduksjonen i Canada ventes å ta seg opp denne måneden, etter at skogbranner har ført til reduksjoner, og opprørere i Nigeria er i fredsstamtaler med landets myndigheter, noe som kan lede til økt oljeproduksjon.

Samtidig falt USAs oljeproduksjon for fjerde uke på rad, men den rapporterte råoljelagernedgangen fra USAs energiinformasjonsbyrå (EIA) på 933.000 fat, var betydelig lavere enn forventningene blant analytikere, som i gjennomsnitt var et fall på 2,33 millioner fat.

- Vi har fortsatt, ved nærmere ettersyn, et tilbudsoverskudd, ettersom det faktisk kun har vært driftsforstyrrelser som har bidratt til nedgang i tilbudsoverskuddet. Markedet begynner nå å tenke at så snart forstyrrelsene er overstått, vil overskuddet gjenoppstå, og oppgangen vi har sett i prisene vil fordufte, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.

Ferdigstillelsen av borede, men ikke fullførte, brønner i USA vil akselerere på en WTI-pris på 50 dollar per fat, mens 60 dollar per fat vil utløse en oppgang i tallet på aktive oljerigger, ifølge en rapport fra Citigroup onsdag.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet falt med 22 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 55 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i juli handles for 47,55 dollar per fat torsdag morgen, ned 46 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 48 cent til 48,01 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå WTI-prisen på 48,36 dollar per fat.

Nordsjøolje brent for levering i august handles for 48,61 dollar per fat onsdag morgen, ned 36 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 86 cent til 48,97 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 49,43 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 48,55 dollar per fat, ned 5 cent fra onsdag, da prisen falt 65 cent til 48,60 dollar per fat.

Les også: Nordmenn mest villige til å betale for nyheter på nett

Folkeavstemninger utfordrer EU (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Alpinguttas styrkeøvelser: Nordic Hamstring
Aleksander Aamodt Kilde viser deg øvelsen
00:36
Publisert: