Prisene på oljekontrakter er stabile fredag morgen, etter at nordsjøoljen Brent torsdag kveld sluttet over 50 dollar pr fat for første gang på nesten syv måneder.

Brent-kontrakten ligger om lag én dollar høyere pr fat enn den gjorde da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisene holder seg høye, idet investorer bryr seg mindre om Opecs beslutning om å fastholde sin produksjon, og legger mer vekt på at verdensmarkedet for olje er i ferd med å bli rebalansert, skriver Bloomberg News.

Bakgrunn:
Ingen Opec-avtale
Han er ny generalsekretær i Opec

Mens medlemmene av Opec avviste et forslag om å avtale et nytt produksjonstak, uttrykte de torsdag optimisme når det gjelder markedets fremtidsutsikter.

Opecs avtroppende generalsekretær Abdalla Badri sa etter torsdagens møte i Wien at gruppen trenger mer tid til å nå frem til et nytt produksjonstak, og at det er vanskelig å finne et mål, når Irans produksjon øker og betydelig volumer i Libya er stanset.

- Oppfatningen i markedet er at vi vil se balanse en gang før utgangen av 2016. Selv om Opec ikke oppnådde noen enighet, nærmer de seg en situasjon hvor de er i stand til å ha ordentlige samtaler igjen, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Han fremholder at markedet understøttes av stadige tegn til at etterspørselen tar seg opp i USA, og at det er en reaksjon på tilbudssiden. Tall fra det amerikanske energidepartementet torsdag ettermiddag viste fortsatt nedgang i råoljelagrene og i produksjonen i USA.

Amerikanske olje WTI for levering i juli handles for 49,16 dollar pr fat fredag morgen, ned 1 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 16 cent til 49,17 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte torsdag, lå WTI-prisen på 48,18 dollar per fat.

Nordsjøolje brent for levering i august handles for 50,01 dollar per fat fredag morgen, ned 3 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 32 cent til 50,04 dollar per fat.

Brent-kontrakten for lå på 49,00 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 1 cent, slik at Brent-premien er på 37 cent per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 50,03 dollar per fat, opp 12 cent fra torsdag, da prisen steg 19 cent til 49,91 dollar per fat.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

Fredriksen etablerer ny shipping-gigant

Cameron: – Å forlate EU vil være økonomisk selvskading

Asia i dag: Forsøker myk landing i Kina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: