Prisene på oljekontrakter er mandag morgen rundt tre kvart dollar høyere pr fat enn de var da Oslo Børs stengte før helgen.

Prisene er marginalt høyere enn de var ved stengetid for oljebørsene i London og New York fredag, etter at tallet på aktive borerigger i USA steg for sjette uke på rad, skriver Bloomberg News.

Produksjon

Baker Hughes meldte fredag kveld at tallet på aktive oljerigger steg med syv til 381 i løpet av uken frem til 5. august.

Samtidig ble det ifølge to Opec-delegater klart at oljekartellet ikke kommer til å iverksette nye forsøk på å få i stand en avtale med ikke-medlemmer om frysing av oljeproduksjonen.

-Den verste salgsbølgen ser ut til å være over. Stemningen har snudd, etter at prisen falt under 40 dollar pr fat for WTI-olje, og en påfølgende runde med inndekning av shortposisjoner ga oljen et løft. På kort sikt er trolig 45 dollar det neste nøkkelnivået, sier Angus Nicholson, markedsanalytiker i IG i Melbourne, til nyhetstjenesten.

Prisene

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med 10 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,68 dollar pr fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles mandag morgen for 41,88 dollar pr fat, opp 8 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 13 cent til 41,80 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 41,12 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 44,33 dollar pr fat mandag morgen, opp 6 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 4 cent til 44,27 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 43,57 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 9 cent høyere enn fredag kveld, da kontrakten sluttet opp 6 cent til 44,23 dollar fatet.

Les også:
Leilighetsprisene steg 123 prosent raskere enn eneboligprisene
Dette kan avgjøre om du blir en supersjef
Sjokolade kan redusere demensrisiko  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.