De lave oljeprisene vil holde seg i lang tid, sa BP-sjefen i et intervju med Bloomberg TV tirsdag. Det skriver Marketwatch.

- Oljepris på 100 dollar fatet - det blir lenge før vi ser det igjen, sa han.

Dudley sa at verden må slå seg til ro med en oljepris på under 60 dollar fatet, og at prisen kan holde seg på det nivået i opp til tre år fremover. På tirsdag sa han også til CNBC at 50 dollar fatet kan bli en pris investorene må venne seg til.

BP-sjefen sier at situasjonen er nesten som i 1986, da oljeprisen falt fra 30 til 10 dollar fatet og ikke kom seg igjen før Irak invaderte Kuwait i 1990.

- Dette minner meg litt om 1986, da vi gikk inn i en periode med lavere oljepriser. Det største problemet er at oljelagrene fyller seg opp rundt omkring i verden, sier han.

Uenige om hvor oljeprisen går

Tonen var en ganske annen da General Abdulla al-Badri i Organization of Petroleum Exporting Countries sa til Reuters i forrige uke at oljeprisen kan nå 200 dollar fatet hvis produksjonen går ned.

Den saudiarabiske milliardæren Prince al-Waleed bin Talal er imidlertid mer enig med Dudley: Han sa i forrige måned at oljen aldri mer kan komme over 100 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte igår ettermiddag ble Nordsjøoljen handlet til 54,75 dollar fatet. Siden da har oljeprisen fortsatt å klatre, og et fat Brent Blend handles nå til 58,56 dollar.

Den amerikanske WTI-oljen har også blitt dyrere.

Oljeprisen har nå steget de siste fire dagene, og oppgangen er blant annet drevet av at det fortsatt er streik ved raffinerier i USA.

Les også: Høyere oljepris gir oppgang i korte norske renter

- Det er fortsatt positiv stemning i markedet  

- Fortsatt en kjøpsmulighet både i olje og oljeaksjer  

Stø kurs opp for oljen  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.