Senioranalytiker Jens Nærvig Pedersen i Danske Bank Markets ser ytterligere oljeprissvekkelse hvis den amerikanske sentralbanken (Fed) «forhåndskunngjør» en renteheving i desember.

De amerikanske oljelagene steg med 14,4 millioner fat foregående uke.

Senioranalytiker Jens Nærvig Pedersen i Danske Bank Markets sier til TDN Finans at det var overraskende for mange da API-tallene også viste betydelig oppgang, men ikke like markert.

- Det er derfor brent faller tilbake til 46,50 dollar per fat. Det som skiller seg ut er at olje faller selv om dollaren faller, sier han.

Han legger til at det blir interessant å følge med på rentebeslutningen til Fed senere i kveld.

- Den store jokeren er om Fed vil «forhåndskunngjøre» en renteheving i desember. Hvis den gjør det stiger dollaren og da faller oljeprisen. Markedet har priset inn en 70 prosent sannsynlighet for en renteheving i desember. Hvis Fed indikerer at de ikke vil heve renten i desember kan oljeprisen stige ettersom markedet har priset inn en renteheving, sier han.

Dollarindeksen, som måler dollar mot en valutakurv, er ned rundt 0,4 prosent onsdag. En nedgang i indeksen indikerer en svakere dollar.

Følg markedet med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.