Prisene på kontrakter i nordsjøoljen Brent og i den amerikanske referanseoljen WTI er henholdsvis 85 cent og 70 cent høyere enn de var da Oslo Børs stengte onsdag.

Bakgrunnen for toppnoteringene er blant annet at tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag viste at amerikansk oljeproduksjon fortsetter å falle, skriver Bloomberg News.

Det trekkes også frem at den russiske nyhetstjenesten Interfax onsdag meldte at Russland muligens vil delta på Opecs juni-møte for å diskutere et forslag om frysing av oljeproduksjonen.

The Wall Street Journal fremholder den positive effekten av at den amerikanske sentralbanken onsdag holdt renten uendret, og ga signaler om redusert bekymring for risikoen for USAs økonomi fra utviklingen i verdensøkonomien.

- Katastrofescenariet er borte

- Det faktum at vi ser en reaksjon befeste seg på tilbudssiden, er et av de positive forholdene i markedet. Katastrofescenariet som det ble snakket om i første kvartal, er nå borte. Det er ganske åpenbart at vi ikke kommer til å se priser på 10 til 20 dollar per fat i nær fremtid, sier Michael McCarthy, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Tallene fra EIA viste at USAs oljeproduksjon falt med 15.000 fat per dag til 8,94 millioner fat per dag i uken frem til 22. april.

Samtidig steg oljelagrene i USA med 2 millioner fat til 540,6 millioner fat, mens analytikere ifølge The Wall Street Journal hadde ventet en vekst på 1,7 millioner kroner.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet steget med 5 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 1,79 dollar per fat.

WTI 1. posisjon, som er juni-kontrakten, noteres til 45,16 dollar per fat torsdag morgen, ned 17 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,30 dollar til 45,32 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå WTI-prisen på rundt 44,47 dollar per fat.

Brent 1. posisjon, som er juni-kontrakten, handles for 46,95 dollar per fat torsdag morgen, ned 23 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,44 dollar til 47,18 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på om lag 46,10 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 46,96 dollar per fat, ned 27 cent fra onsdag, da prisen ble styrket med 86 cent til 47,23 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.