Oppgangen kommer som følge av en motreaksjon på det kraftige prisfallet og inndekning av salgsposisjoner, som ble styrket ytterligere av den kinesiske sentralbankens rentekutt tirsdag, skriver The Wall Street Journal.

Kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI sluttet mandag på sine laveste nivåer siden henholdsvis mars 2009 og februar 2009, etter at et massivt kursfall på aksjebørsene i Kina utløste omfattende fall også på resten av verdens aksjebørser.

Oppgang

Den kinesiske sentralbankens rentekutt har bidratt til en bred markedsoppgang, spesielt i amerikanske og europeiske aksjemarkeder, sier Matt Smith, sjef for råvareanalyse i ClipperData, i et kundenotat.

- Alt kinesiske myndigheter foretar seg, som betraktes som troverdig, vil hjelpe markedet. Det bredere bildet er imidlertid fortsatt at etterspørselen er meget robust, og at det er tilbudssiden som er problemet. Prisene må holde seg lave over tid, for å sikre at tilbudssiden begynner å reagere, sier Amrita Sen, markedsanalytiker i Energy Aspects, til avisen.

Daniel Ang, analytiker i Philip Futures i Singapore, sier at investorer bør vente at den seneste oppgangen er midlertidig.

- Olje vil kunne falle helt til bunnivåene fra 2008, da WTI kom ned i 33,87 dollar pr fat, og Brent falt til 36,61, sier Ang til WSJ.

Jim Ritterbusch i analyseselskapet Ritterbusch & Associates sier at bekymringen for tilbudsoverskudd vil kunne bli styrket av oljelagertall for USA onsdag, for uken frem til 21. august.

Estimater innhentet av WSJ viser at analytikere venter en lagervekst på 300.000 fat.

Samtidig viste uoffisielle tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute tirsdag kveld en reduksjon i lagrene på 7,3 millioner fat i samme tidsrom.

Differansen redusert

Prisdifferansen mellom Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med ytterligere 49 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 3,84 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, noteres til 39,55 dollar pr fat onsdag morgen, opp 25 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,06 dollar til 39,30 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 39,13 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 43,39 dollar pr fat onsdag morgen, opp 18 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 52 cent til 43,21 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 43,45 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres onsdag morgen til 43,34 dollar pr fat, ned 11 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble styrket med 1,02 dollar til 43,45 dollar pr fat.

 

Les også: Pustepause i Asia etter børspanikk

Nesten ingen nye norske oljefelt er lønnsomme

Wall Street ombestemte seg

 

Se også:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo
Anundsen
32:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.