Oljeprisene er mandag morgen styrket med rundt en halv dollar per fat, etter seks dagers sammenhengende fall.

Prisen på nordsjøolje er omlag 40 cent høyere enn den var da Oslo Børs stengte fredag.

Oljeprisen stiger i en bred markedsoppgang dagen før presidentvalget i USA, samtidig som Algerie uttrykker tillit til at Opec vil redusere produksjonskvoter på sitt neste møte, for å håndtere situasjonen i oljemarkedet, skriver Bloomberg News.

Aksjemarkedet i USA ble ifølge nyhetstjenesten styrket, da det føderale amerikanske politiet FBI sa at det opprettholder sitt syn om at Hillary Clintons håndtering av sine eposter ikke var en kriminell handling.

Algeries energiminister Noureddine Boutarfa sa ifølge det statlige nyhetsbyrået APS at det ikke er noen vei tilbake for avtalen som ble inngått av Opec i Alger i september, om å redusere oljeproduksjonen.

- Det er massevis av rom for prissvingninger rundt presidentvalget, men jeg tror markedene justerer seg for sannsynligheten for at FBI-saken styrker Clintons sjanser. Markedet vil fortsette å følge Opec, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er fra fredag morgen til mandag morgen redusert med omlag en kvart dollar, slik at Brent-premien er på 87 cent for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikanske olje WTI for levering i desember handles mandag morgen for 44,66 dollar per fat, opp 59 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 59 cent til 44,07 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 44,15 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Nordsjøoljeprisen brent for levering i januar handles fredag morgen for 46,10 dollar per fat, opp 52 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 77 cent til 45,58 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 45,55 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene rundt 46,07 dollar, opp 52 cent fra foregående handelsdag, da prisen falt 72 cent til 45,55 dollar per fat.

Les også: - Aker fortsetter den positive trenden

Telia kjøper Phonero for milliarder  

  Kina har fått ny finansminister

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Følg markedet med DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: