Prisene på oljekontrakter stiger videre torsdag morgen, og prisen på nordsjøolje er om lag 60 cent høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag.

Oppgangen på nesten 2 dollar per fat det seneste døgnet har sammenheng med uttalelser fra Opec-ledere om at Saudi-Arabia og andre ledende eksportører vil fryse sin oljeproduksjon selv om Iran ikke vil samarbeide, skriver The Wall Street Journal.

Saudi-Arabia, Kuwait og deres allierte vil begrense sin oljeproduksjon, selv om Iran ikke skulle følge opp, sier Opec-ledere - en endring i budskapet, som åpner opp for begrensninger i løpet av neste måned.

Les også: Markert oljeprisoppgang etter frys-melding

Qatar kunngjorde onsdag at landet vil være vert for et møte 17. april, for oljeprodusenter både innenfor og utenfor Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec).

Avisen fremholder at Russland og Opec har tradisjon for å mislykkes i å gjennomføre løfter om å begrense eller kutte produksjonen. Prisene har imidlertid falt så mye i den nylige kollapsen, at oljehandlere leter etter grunner til å satse på at svekkelsen er over, slik at de kan komme tidlig med på en betydelig reaksjon oppover.

- Folk er tilfredse med at bunnen synes å være nådd. Nå ser de etter grunner til å tro at oljeprisene kommer opp igjen, sier Peter Donovan, megler i Liquidity Energy i New York, til WSJ.

Oljeproduksjonen i USA falt nok en gang i løpet av uken frem til 11. mars, ifølge USAs energiinformasjonskontor (EIA). Produksjonen nådde en topp på 9,7 millioner fat i april i fjor, og falt den seneste uken fra 9,08 millioner til 9,07 millioner fat pr dag.

EIAs tall viste at oljelagrene i USA steg med 1,3 millioner fat i samme tidsrom, og dette er den laveste veksten på fem uker.

- Oljeproduksjonen går langsomt i riktig retning. Oljeprisen har kommet opp fra bunnen, men der vi er nå, vil det være nødvendig med fundamentale signaler for at prisen skal stige videre, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Spooner fremholder at planen om frysing av oljeproduksjonen trolig har begrenset innvirkning, hvis den ikke inkluderer Iran, som har signalisert at landets medvirkning ikke er sannsynlig.

Differansen mellom Brent- og WTI-kontrakter har det seneste døgnet falt med 35 cent per fat, slik at Brent-premien torsdag morgen er på om lag 15 cent per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i april noteres til 39,13 dollar per fat torsdag morgen, opp 67 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 2,32 dollar cent til 38,66 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte dagen før, lå WTI-prisen på rundt 37,73 dollar pr fat.

Nordsjøolje brent for levering i mai handles for 40,76 dollar per fat torsdag morgen, opp 43 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,59 dollar til 40,33 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på om lag 40,12 dollar per fat da Oslo Børs stengte dagen før.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 40,64 dollar per fat, opp 49 cent fra tirsdag, da prisen steg 1.21 dollar til 40,15 dollar per fat.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Citi: - En krise er underveis. Den kommer nå

Dollaren ble 15 øre billigere i løpet av timer

Fox News avlyser debatt uten Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Ett skritt nærmere å bli USAs første kvinnelige president
Hillary Clinton talte for et jublende publikum etter at det var klart at hun vinner tre nye delstater i den demokratiske nominasjonskampen. Clinton har en klar ledelse til Bernie Sanders i forsøket på å bli nominert til høstens presidentvalg i USA.
00:49
Publisert: