Prisene på oljekontrakter har vært i jevn nedgang siden 17-tiden mandag, og nordsjøolje handles tirsdag morgen rundt 90 cent lavere enn da Oslo Børs stengte mandag.

Svekkelsen har sammenheng med at markedet spekulerer i at tilbudsoverskuddet vil vedvare, som følge av økt tilgang på olje fra Nigeria, USA og andre land, skriver Bloomberg News.

Nigerias produksjon har nådd 1,75 millioner fat pr dag, og vil fortsette å stige, etter at en våpenhvile med opprørere bidro til at en del produksjon kunne starte opp igjen, sa oljeminister Emmanuel Kachikwu mandag.

Kachikwu venter at produksjonen skal stige til 1,8 millioner fat pr dag i neste måned, og 2 millioner i desember. I mai falt produksjonen til sitt laveste nivå på 27 år, og i august var den på 1,44 millioner fat pr dag.

Oljelagrene i USA ventes å ha steget med 3,13 millioner fat i løpet av uken frem til 16. september, ifølge estimater nyhetstjenesten har innhentet. Statistikken offentliggjøres onsdag.

Oljeprisene har svingt mye siden de steg kraftig i august, som følge av spekulasjoner om at Opec og Russland på et møte i Algier i neste uke vil inngå en avtale om å stabilisere markedet.

- Produksjonen er fortsatt et tema. Lagertallene fra USA vil være viktige, men det markedet følger med på nå, er hva som skjer i neste uke. En frysavtale vil gi markedet stabilitet for en liten stund, men det som virkelig trengs nå, er et produksjonskutt, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.

Tankskipet som søndag måtte forlate den libyske oljeterminalen Ras Lanuf på grunn av kamphandlinger, kom mandag tilbake til havn for å fortsette å laste 781.000 tonn råolje, for den første skipningen fra havnen på over to år.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 7 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 2,20 dollar pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i oktober handles tirsdag morgen for 43,08 dollar per fat, ned 22 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 27 cent til 43,30 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 44,01 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Nordsjøolje brent for levering i november omsettes for 45,81 dollar per fat tirsdag morgen, ned 14 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 18 cent til 45,95 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 46,68 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 52 cent høyere enn fredag kveld, da kontrakten sluttet ned 40 cent til 45,98 dollar fatet.

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert: