Prisene på oljekontrakter er ganske stabile mandag morgen etter ha vist små, innbyrdes varierende utslag fredag.

Prisene på både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er i morgentimene om lag 90 cent høyere pr fat enn de var da Oslo Børs stengte fredag.

Mens Brent i forrige uke gikk ned for første gang på åtte uker, steg WTI for åttende uke på rad.

Dette var blant annet som følge av ytterligere reduksjon i tallet på aktive borerigger i USA. Antallet er nå det laveste siden september 2010, skriver Bloomberg News.

Baker Hughes meldte fredag at antall aktive oljerigger den seneste uken falt med 11 til 668.

-Tilbudssiden er nøkkeldrivkraften i markedet for tiden. Hvis vi ikke snart får noen gode nyheter i form av betydelig lavere produksjon i USA, vil markedet kunne finne ut at det er på sin plass med en viss aktsomhet, sier sjefstrateg Ric Spooner i CMC Markets i Sydney til nyhetstjenesten.

- Ikke over 70

Mohsen Ghamsari, sjef for internasjonal handel i det statlige iranske oljeselskapet Nioc, sa lørdag at det ikke kan ventes noen endring i Opecs produksjonsmål, når ministrene i organisasjonen møtes i juni.

Ghamsari mener at tilbudsoverskuddet i markedet er på 2 millioner fat per dag, og at det ikke er sannsynlig med noen prisøkning til over 70 dollar per fat i løpet av 2016.

I Jemen aksepterte Houthi-opprørerne fredag et forslag fra Saudi-Arabia om fem dagers våpenhvile for å gjøre det mulig med humanitær bistand, skriver Bloomberg News.

Redusert differanse

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen redusert med rundt en halv dollar, slik at Brent-premien mandag morgen er på 6,12 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er junikontrakten, ligger på 59,27 dollar pr fat mandag morgen, ned 12 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 45 cent til 59,39 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte fredag, lå WTI-prisen på om lag 58,39 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er junikontrakten, noteres til 65,39 dollar pr fat mandag morgen, uendret fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 15 cent til 65,39 dollar pr fat.

Prisen lå på om lag 64,52 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs fredag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 65,29 dollar pr fat, ned 10 cent fra fredag, da prisen ble svekket med 24 cent til 65,39 dollar pr fat.

 

Les også: Én av tre ingeniører frykter å miste jobben

Oljetopper under lupen

- Jeg tror de er redde for at dette vil føre til en krig mellom bankene

Asia i dag: Kraftig motvind for Kina(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.