Prisene på oljekontrakter er fredag morgen litt svakere, etter å ha steget med nærmere én dollar per fat torsdag.

Nordsjøoljen Brent omsettes for rundt én dollar mer per fat enn da Oslo Børs stengte torsdag, mens den amerikanske referanseoljen WTI har steget med rundt 1,42 dollar i samme tidsrom.

Oljeprisene ristet torsdag av seg en innledende svekkelse, og endte opp, etter at Venezuelas oljeminister sa at hans land vil holde et møte med andre store produsentland for å diskutere tiltak for å stabilisere markedet, skriver The Wall Street Journal (WSJ).

Oljeminister Eulogio Del Pino sa i et tv-intervju at Russland, Saudi-Arabia og Qatar er blitt enige om å holde et «bredt møte» i midten av mars.

Torsdagens sluttnoteringer var den høyeste siden 5. januar for Brent-kontrakten, og den høyeste siden 29. januar for WTI-kontrakten.

Prisreaksjonen i markedet understreker ifølge WSJ det høye nivået av negative plasseringer som gjelder for tiden. Oljehandlere kappløper for å lukke slike plasseringer, når det kommer positive nyheter som beveger markedet mot dem.

- Kunngjøringen fra Venezuela viser bare hvor stort finansielt press de lever under, sier Andy Lipow, sjef for rådgivningsfirmaet Lipow Oil Associates i Houston, til avisen.

Den russiske energiministeren Alexander Novak sa torsdag at en avtale om frysing av oljeproduksjonen må ha en varighet på minst 12 måneder for å kunne støtte prisene, skriver Bloomberg News.

Novak opplyste at det er mulig at det blir holdt et møte med den iranske oljeministeren i neste måned. Iran uttalte tidligere i uken at en slik avtale er «latterlig».

Differansen mellom Brent- og WTI-kontrakter har det seneste døgnet falt med rundt 33 cent per fat, slik at Brent-premien fredag morgen er på om lag 2,01 dollar per fat.

Amerikansk olje WTI for levernig i april noteres til 32,99 dollar per fat fredag morgen, ned åtte cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 92 cent til 33,07 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte dagen før, lå WTI-prisen på rundt 31,57 dollar per fat.

Nordsjøoljen Brent Brent for levering i april handles for 35,06 dollar per fat fredag morgen, ned 23 cent fra foregående handelsdag, da den steg 88 cent til 35,29 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på om lag 33,98 dollar per fat da Oslo Børs stengte dagen før.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 35,10 dollar per fat, opp fem cent fra torsdag, da prisen steg 66 cent til 35,05 dollar per fat.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljeserviceselskap kutter 5000 jobber
Moody's nedgraderer utsiktene for en rekke oljeselskaper
Dagens aviser på 1-2-3  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hadde aldri tid til å trene
Hadde aldri tid til å trene
01:30
Publisert: