I likhet med flere andre store finansselskaper, har banken denne uken nedjustert sine anslag for oljeprisen i 2016.

Den styres nå i stor grad av dollarkursen, aksjekurser og andre faktorer som ikke er direkte knyttet til oljemarkedet, ifølge Standard Chartered. Banken skriver at prisen kan falle helt til 10 dollar fatet, ifølge avisa Daily Telegraph.

Først da vil «pengeforvalterne i markedet skjønne at det har gått for langt», skriver Standard Chartered.

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley mener på sin side at prisen kan falle tilmellom 20 og 25 dollar i løpet av de neste månedene. Forutsetningen er at den kinesiske valutaen yuan fortsetter å svekke seg mot dollar.

I så fall blir det dyrere for kinesiske selskaper å kjøpe olje, noe som kan svekke etterspørselen.

En rekke årsaker har bidratt til at oljeprisen har falt fra 115 dollar fatet for halvannet år siden til litt over 30 dollar denne uken. Høyere oljeproduksjon i USA, og økonomiske problemer som svekker etterspørselen i Kina, er to av de viktigste forklaringene.

I tillegg har oljekartellet OPEC fortsatt oljeproduksjonen for fullt i stedet for å kutte produksjonen for å stabilisere prisene.

Les også:

BP planlegger å kutte 4000 stillinger  

Supersyklusen er over: - Alle markeder fremstår som dyre

- Nå er det egentlig bare Norges Bank som kan hjelpe til  

Se DNtv: De fem beste billigkjøpene på Polet

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.