Venezuela ber om at det sammenkalles til et ekstraordinært møte i Opec om koordinering med Russland for en strategi for å stanse svekkelsen i oljeprisene.

Det skriver The Wall Street Journal fredag.

Personer med kjennskap til saken sier til avisen at Venezuela, som er hardt rammet av svake oljepriser, har kontaktet andre Opec-medlemmer for å få i stand en slik utvikling.

- Venezuela er alvorlig bekymret for at prisene vil falle ytterligere, dersom det ikke gjøres noe. Landet forstår at Opec alene ikke kan få til mye, og at det er behov for koordinering med produsenter utenfor Opec, hovedsakelig Russland, sier en Opec-delegat til avisen.

Russland har tidligere søkt tettere bånd til Opec, men har signalisert at landet ikke vil gjøre det enkelte forkjempere for en hard linje i Opec ønsker, nemlig å kutte russisk oljeproduksjon.

-Hvis Venezuela eller andre, som Algerie, kan få Russland til å forplikte seg til tiltak, kan vi ha en grunn til å møtes, men i øyeblikket er det ikke noe som tilsier en slik utvikling, sier en Opec-representant i Midtøsten til WSJ.
 

Les også: Asia i dag: Citigroup: - Kina på vei mot resesjon

Oljeprisen stiger kraftig

Falske fakturaer i budbransjen

 

Se også:

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.