Canadian Natural Resources fastholder sitt mål om en vekst på 7 prosent i sin oljesandproduksjon, sammenlignet med nivået i 2014, skriver Wall Street Journal.

Avisen fremholder at den samlede kanadiske oljesandsektoren gir en klar beskjed til markedet: Se ikke på oss for å finne noen som vil kutte produksjonen.

Historisk lav oljepris

Selv om prisen på Brent-olje mandag stengte under 50 dollar pr fat for første gang på nesten seks år, er det ifølge avisen usannsynlig at oljesandprodusentene reduserer produksjonen med det første.

Dette har sammenheng med de enorme investeringskostnadene som allerede er tatt, kombinert med langsiktige break even-punkter og lange levetider for produksjonsfeltene.

I motsetning til skiferoljeproduksjon, som krever konstant boring av nye brønner for å opprettholde produksjonsnivåer, vil et oljesandfelt produsere titalls eller hundretalls tusen fat pr dag, jevnt og trutt, i opptil 30 år.

Canadian Natural sluttet seg mandag til rekken av kanadiske selskaper som understreker oljesandproduksjonens motstandsdyktighet.

Fortsetter å investere

Selskapet sier at de lave oljeprisene vil tvinge det til å justere investeringene i nye prosjekter og dempe vekstanslagene, men at det fortsatt venter at den samlede veksten vil være på mer enn 7 prosent, sammenlignet med 2014-nivået.

Canadian Natural erklærer også at selskapet vil fortsette å investere i økt produksjon i sine største oljesandfelt de kommende to årene, skriver WSJ.

Selskapet har for tiden produksjonskostnader på 37,13 kanadiske dollar pr fat i Horizon-feltet, tilsvarende rundt 32,70 amerikanske dollar, og planlegger ifølge finansdirektør Corey Bieber å gjennomføre ytterligere kutt på 10 kanadiske dollar i disse kostnadene.

Kanadisk oljeeksport til USA oversteg 3 millioner fat pr dag i 2014, ifølge det amerikanske energidepartementet. Oljesandprodusentene sikter seg ifølge WSJ inn også mot markedene i Europa og Asia.

Les også:
Denne drikken øker mest hos Vinmonopolet
Tror på oljepris under 40 dollar fatet  
På oppkjøpsjakt med 400 mill. i cash
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.