Prisene på oljekontrakter stiger med rundt 50 cent per fat torsdag morgen, etter å ha falt med opp imot tre dollar onsdag.

Brent- og WTI-kontraktene ligger henholdsvis om lag 40 og 20 cent høyere enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.

Oljeprisene henter inn igjen noe av det tapte, etter onsdagens stengning på de laveste nivåene siden juli 2009. Det betydelige prisfallet kom blant annet som følge av at Saudi-Arabias oljeminister Ali Naimi gjentok at landet ikke ser noe behov for å kutte oljeproduksjonen, skriver Bloomberg News.

- Hvorfor skal jeg redusere produksjonen. Dette er et marked, og jeg selger i et marked. Hvorfor skal jeg kutte?, sa Naimi til reportere under FNs klimatoppmøte i Lima onsdag.

Venezuela ønsker ekstraordinære drøftinger før Opecs neste planlagte møte 5. juni.

- Vår holdning til Opec er at de forvarer en fair pris på vår olje. Vi tror ikke på det frie marked. Vi må gjøre en innsats for å redusere overproduksjonen av olje, sa Venezuelas utenriksminister Rafael Ramirez til tv-kanalen Telesur.

Opec spådde onsdag at etterspørselen etter medlemslandenes olje i 2015 vil falle med rundt 300.000 fat pr dag til 28,9 millioner fat pr dag. Dette er det laveste nivået siden 2003. (saken fortseter under grafikken)

 

 

Prissvekkelsen er blitt forsterket av at Opecs tre største produsentland denne uken har kunngjort nye rabatter på oljen sin.

- Oljeprisene vil holde seg på bunnivåer. Det er problemer med tilbudssiden, og Opec vil ikke foreta produksjonskutt så lenge USA bare fortsetter å produsere, sier Jonathan Barratt, investeringssjef i Ayers Alliance Securities, til nyhetstjenesten.

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet steget med rundt en kvart dollar, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 3,34 dollar pr fat.

Et fat amerikansk olje WTI for levering i januar er på 61,34 dollar torsdag morgen, opp 40 cent fra forrige handledag, da kontrakten falt 2,88 dollar til 60,94 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå kontrakten på rundt 61,13 dollar fatet.

Et fat nordsjøolje for levering i januar ligger på 64,64 dollar torsdag morgen, opp 40 cent fra forrige handledag, da kontrakten sluttet ned 2,60 dollar til 64,24 dollar per fat.

Ved stengetid for Oslo Børs tirsdag lå prisen på rundt 64,25 dollar per fat.

Brent spot for umiddelbar levering noteres torsdag morgen til 64,58 dollar per fat, opp 35 cent fra forrige handledag, da prisen falt 2,07 dollar til 64,23 dollar per fat.

Les også:
USA i dag: - Dette er totalt uforutsigbart

  Asia i dag: Aksjelegende tror på bull-marked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.