Prisene på oljekontrakter faller tirsdag morgen for tredje dag på rad, og er oppunder én dollar lavere per fat enn de var da Oslo Børs stengte mandag.

Diplomater gjør seg klare til å presentere den endelige teksten i en ventet atomavtale mellom Iran og seks verdensmakter, som vil bidra til at tilgangen på olje øker på verdensmarkedet, skriver Bloomberg News.

- Mer olje fra Iran er ikke noe godt tegn, gitt at markedet allerede bader i olje. Risikoen for prisene er på nedsiden, hovedsakelig på grunn av denne forsyningssituasjonen, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Vil ta tid

Irans plan om å selge mer olje og å gjenvinne markedsandeler er fortsatt et godt stykke unna, ifølge analyser foretatt av Goldman Sachs, Bank of America og Societe Generale.

Landets mål om å øke oljeeksporten med 50 prosent krever en økning i produksjonen på 500.000 fat pr dag, og bankene mener at det vil ta seks til tolv måneder å få satt i gang aldrende brønner.

Saudi-Arabia rapporterte mandag til Opec at landets oljeproduksjon steg til et rekordnivå på 10,564 millioner fat olje pr dag i juni. Den gamle rekorden var satt i 1980.

Økt differanse

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI har det seneste døgnet økt med 17 cent, slik at Brent-premien tirsdag er på 5,85 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 51,49 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 71 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 54 cent til 52,20 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på om lag 52,30 dollar pr fat.

Svekket

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 57,31 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 64 cent dollar fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 88 cent til 57,85 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 58,26 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs mandag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres tirsdag morgen til 57,31 dollar pr fat, ned 52 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble svekket med 32 cent til 57,83 dollar pr fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Rekordsterkt forsikringsresultat fra Gjensidige

Asia i dag: Singaporsk kanarifugl tar pulsen på Asia

Arnstad: Politidirektoratet bør legges ned

Se DNTV: - Kommer til å bli store politiske omveltninger

- Kommer til å bli store politiske omveltninger
Men professor Hari Tsoukas tror Tsipras har tillit i befolkningen.
03:14
Publisert: