Oljeprisene falt betydelig onsdag, etter tegn på at overskuddstilbudet ikke virker å ta slutt. I morgentimene torsdag, er prisene svakt opp.

Råoljelagrene steg uventet i forrige uke, etter å ha falt åtte uker på rad før dette, opplyste det amerikanske energidepartementet i går ettermiddag.

Dette førte til at WTI fikk sitt største daglige fall på tolv uker.

-Lagertallene skremte investorene. Enhver ting som indikerer at tilbudet er mer enn tilstrekkelig, vil påvirke prisene, sier analytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.

Forvalter Dave Clayman i Twelve Points Capital mener at gårsdagens lagertall bare var det seneste beviset på at overhenget på tilbudssiden er altfor stort til å rettferdiggjøre høyere priser.

-Lagrene er fortsatt svært høye til å være denne tiden på året. Alle var overbevist om at fallet i riggtellingen ville få betydning, men det har det egentlig ikke, sier Clayman til Wall Street Journal.

Avisen påpeker at flere analytikere har ventet, og venter, at oljeprisene skal ned igjen. Mange mener at oppgangen i andre kvartal ble drevet av kortsiktig handel og ikke reflekterte realiteten i det fysiske markedet.

-Vi har ventet at prisene skal forbli under 60 dollar fatet. Selv om den amerikanske produksjonsveksten har avtatt, er det definitivt ikke den store endringen i landbasert produksjon som mange ventet, sier oljeanalytiker Michael Cohen i Barclays til WSJ, som påpeker at onshore-spillere som Pioneer Natural Resources og Goodrich Petroleum allerede har begynt å øke aktivitetsnivået igjen.

WTI 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 57,07 dollar pr fat torsdag morgen, opp 11 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 2,51 dollar til 56,96 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå WTI-prisen på om lag 58,15 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 62,26 dollar pr fat torsdag morgen, opp 25 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,58 dollar til 62,01 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 62,61 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs onsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 62,25 dollar pr fat onsdag morgen, opp 23 cent fra foregående handelsdag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.